Obiščite nas na:

Profesionalna brezžična omrežja Ruckus

Profesionalna brezžična omrežja Ruckus

 

 

Oprema Ruckus Wireless predstavlja idealno izbiro za postavitev izredno visoko zmogljivih brezžičnih WiFi omrežij v okoljih z velikim številom WiFi klientov (notesniki, pametni telefoni, tablice…) – v podjetjih, hotelih, šolah, ustanovah, skladiščih in proizvodnih halah, ter na različnih zunanjih površinah.Ruckus Wireless velja za največjega inovatorja na trgu profesionalne WiFi opreme. Medtem ko velika večina ostalih proizvajalcev v svojo opremo le nekritično vgrajuje generične WiFi module, se Ruckus neprestano trudi iz RF spektra iztisniti čim več in tako ponuditi uporabnikom preprosto boljšo WiFi rešitev. Vgrajene napredne WiFi tehnologije kot so BeamFlex,ChannelFly in SmartCast, omogočajo postavitev zanesljivih in visoko zmogljivih brezžične WLAN omrežij z bistveno manjšim številom potrebnih dostopnih točk za pokritje željene površine. Vsaka posamezna dostopna točka ZoneFlex zagotovlja brezžično povezovanje za do prek 500 podatkovnih odjemalcev. V Ruckusovo opremo je vgrajenih kopica rešitev za provisioning klientov, ki so nezahtevna za implementacijo in upravljanje s strani IT osebja in obenem preprosta za uporabo z vidika uporabnikov.Poleg vrhunskih tehničnih lastnosti se sistemi ZoneFlex lahko pohvalijo z odličnim razmerjem med ceno in kvaliteto terdoživljenjsko garancijo.

 
Glavne prednosti WiFi rešitve Ruckus Wireless:
 • V ZoneFlex dostopne točke vgrajene patentirane pametne WiFi antene BeamFlex aktivno usmerjajo RF signal mimo motenj (sosednje dostopne točke, el. magnetno sevanje, Bluetooth naprave..) in tako občutno razširijo območje pokritosti in povečajo skupno zmogljivost WiFi signala. BeamFlex antena ima vgrajenih do 21 antenskih elementov, ki oblikuje do 4000 antenskih vzorcev. Za razliko od običajnih fiksnih in omni-usmerjenih anten, ki oddajajo signal nenadzorovano v vse smeri, BeamFlex s kirurško natančnosto usmerja visoko zmogljiv WiFi signal izključno v smeri klientov, ki jim je ta namenjen.
 • Pokritje večje površine z manjšim številom dostopnih točk kot katerakoli konkurenčna rešitev na trgu. Iz izkušenj je potrebno uporabiti od 30-40% manj enot od najbližjega konkurenta.
 • Integrirana prilagodljiva dvojna antenska polarizacija – polarization diversity (v nekaterih modelih), poskrbi za optimalno povezovanje mobilnih klientov (pametni telefoni, tablice), ki neprestano spreminjajo orientacijo in s tem povzročajo velike težave standardnim WiFi antenam.
 • Predvidljiva izbira prenosnega RF kanala s tehnologijo ChannelFly prinaša do 50% boljšo WiFi zmogljivost.
 • Vgrajena izjemno sofisticiran WiFi QoS (Quality of Service) mehanizem SmartCast, zagotavljanja maksimalne zmogljivosti in zanesljivosti brezžičnih prenosov multimedijskih aplikacij v WiFi omrežju.
 • Optimalna izbira poti signala, izogibanje motnjam in samodejna optimatizacija RF spektra, so zagotovilo za vrhunsko uporabniško izkušnjo.
 • Postavitev WLAN omrežja brez potrebe po prisotnosti Ethernet ožičenja na lokacija vseh DT s tehnologijo SmartMesh in s tem občutno nižji stroški implementacije. Idealna rešitev za postavitev visoko zmogljivih zunanjih Mesh in Hibridnih Mesh WiFi omrežij.
 • Zagotovljena popolna varnost WiFi omrežja s podporo za standard 802.11x in vgrajen patentiran sistem za dodeljevanje dinamično generiranih PSK ključev za dostop DynamicPSK.
 • Podpora za vse najnovejše enkripcijske in avtentifikacijske mehanizme. Za varno in zanesljivo povezovanje klientov poskrbi skupek tehnologij ZoneConnect. Te izredno poenostavijo provisioning, avtentifikacijo, varnost in odpravljanje napak za vse kliente, ki se povezujejo v brezžično WiFi omrežje ZoneFlex.
 • Podatkovni promet v WLAN omrežju teče mimo kontrolerja, neposredno do klientov, ki jim je namenjen. Kontroler promet le nadzira in s tem ne duši propustnostiomrežja.
 • Več scenarijev uporabe dostopnih točk – kot samostojne (stand alone) enote s številnimi naprednimi usmerjevalniškimi lastnostmi, kot del centralno upravljanega profesionalnega WiFi sistema, ki ga upravljajo WiFi kontrolerji ZoneDirector, ter prek centralne upravljalske platforme FlexMaster (TR-069).
 • Najširši modelski razpon na trgu WiFi opreme.
 • Diskretna oblika dostopnih točk brez motečih zunanjih anten, ki vznemirjajo okolico.
 • Eduroam certifikat.
 •  

Kako deluje ZoneFlex brezžično WiFi omrežje?

Prikaz delovanja ZoneFlex 7762
V objektu s površino 1200 m? so nameščene tri WiFi dostopne točke ZoneFlex 7982. Te se aktivno izogibajo motnjam v okolju in s kirurško natančnostjo usmerjajo izredno visoko zmogljiv WiFi signal izključno v smeri uporabnikov oz. klientov (notesniki, tablice, pametni telefoni…). Zagotovljena je popolna pokritost tudi najbolj skritih kotičkov in optimalni prenosi tudi za najbolj občutljive tipe prometa (glas, IP video). Celotno delovanje je popolnoma avtomatizirano in upravljano preko kontrolne enote ZoneDirector. Le ena dostopna točke je priključena na mrežno Ethernet ožičenje, drugi dve delujeta v Mesh načinu – prejemata brezžični WiFi signal od povezane enote in za delovanje potrebujeta le napajanje. Omrežje je razdeljeno na več delov z ločenimi podomrežji (SSID). Za vsakega od njih so nastavljeni lastni varnostni, prenosni, QoS in upravljalski parametri. Tako je znotraj enega sistema vzporedno mogoč popolnoma odprti dostop za zaposlene, ter omejen dostop za goste in pogodbene sodelavce. Za pokrivanje zunanjih površin (parka) z WiFi signalom skrbi zunanja (outdoor) dostopna točka ZoneFlex 7762.

 

Vas zanima?

Oddajte povpraševanje: